Malzemeler:
4 tane
yumurta
1 su
bardağı toz şeker (200 gr)
1 su bardağı
süt (240 ml)
1 su bardağı
sıvı yağ (216 ml)
1 su bardağı
un (140 gr)
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
3
tepeleme yemek kaşığı kakao
Sosu için:
1 su bardağı
toz şeker (200 gr)
1 su
bardağı süt (240 ml)
Yarım su
bardağı sıvı yağ ( 108 ml)
2 yemek
kaşığı kakao
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker
2 dakika çırpılır ve içerisine diğer sıvı malzemeler eklenip tekrardan
çırpılır. Ayrı bir kapta ölçülü un, kabartma tozu, vanilya ve kakao
karıştırılıp karışıma eklenir ve hepsi birlikte pürüzsüz olana kadar çırpılır. Yağlanmış
kare borcama karışım boşaltılır ve 180⁰’de 45 dakika pişirilir ve kürdan testi
yapılır, kürdan ıslak çıkmış ise biraz daha fırında bekletilir.
Kekin
piştiği sırada sos malzemesi bir tencerede kaynamaya yakın ısıtılır.
Kek fırından
çıkınca dilimlenir ve sos da sıcakken kekin üzerine dökülür. Sosunu çekince
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder