4 Eylül 2017 Pazartesi

ISLAK KAK


Malzemeler:
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker (200 gr)
1 su bardağı süt (240 ml)
1 su bardağı sıvı yağ (216 ml)
1 su bardağı un (140 gr)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
Sosu için:
1 su bardağı toz şeker (200 gr)
1 su bardağı süt (240 ml)
Yarım su bardağı sıvı yağ ( 108 ml)
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker 2 dakika çırpılır ve içerisine diğer sıvı malzemeler eklenip tekrardan çırpılır. Ayrı bir kapta ölçülü un, kabartma tozu, vanilya ve kakao karıştırılıp karışıma eklenir ve hepsi birlikte pürüzsüz olana kadar çırpılır. Yağlanmış kare borcama karışım boşaltılır ve 180⁰’de 45 dakika pişirilir ve kürdan testi yapılır, kürdan ıslak çıkmış ise biraz daha fırında bekletilir.
Kekin piştiği sırada sos malzemesi bir tencerede kaynamaya yakın ısıtılır.
Kek fırından çıkınca dilimlenir ve sos da sıcakken kekin üzerine dökülür. Sosunu çekince servis yapılır. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: