Karameli
için:
1 su bardağı
şeker
1 tatlı kaşığı
limon suyu
Krem karameli
için:
4 tane yumurta
1 su bardağı
şeker
500 ml süt
1 paket vanilya
1 tane limon
kabuğu rendesi
Kek için:
3 tane yumurta
1 su bardağı
şeker
½ su bardağı
süt
½ su bardağı
sıvı yağ
1,5 su bardağı
un
3 yemek kaşığı
kakao
1 paket
kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tane limon
kabuğu rendesi
Yapılışı:
Karamel için şeker ve limon suyu teflon bir tavada hiç karıştırmadan
karamel kıvamına gelene kadar yakılır ve ortası delik kek kalıbının dibine
dökülür ve katılaşana kadar bekletilir.
Krem karamel
için olan malzemeler mixerle çırpılır ve tel süzgeçten geçirilip bir kenara
alınır.
Kek için olan
malzemeler de çırpılır ve hazırlanır.
Kek kalıbında
donan karamelin üzerine hazırlanan krem karamel karışımı boşaltılır ve onun
üzerine de çırpılmış olan kek karışımı düzgünce yayılarak dökülür. (Bu arada
kak karışımı karışmış gibi gözükebilir ama pişmeye başlayınca kek üste çıkacak
endişelenmeyin ) Su dolu bir tepsiye
yerleştirilir ve 170⁰’de 45 dakika pişirilir ve kek kısmına kürdan testi
yapılır. Soğuyan kek 1 gece buzdolabında bekletilir. Ertesi günü kek kaynamış
su dolu bir kapta 2-3 dakika bekletilip servis tabağın ters çevrilir ve
tekrardan 1-2 saat kadar dolapta bekletilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder