4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
¼ çay bardağı sıcak su
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
1 fiske tuz
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 kaç damla limon suyu
Kreması için:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
200 gr labne peyniri
Üzeri için:
Toz antep fıstığı
Yapılışı: Yumurtaların akı ve sarısı ayrılır,
aklarına 1 fiske tuz atılır ve mixerle kar gibi olana kadar çırpılır. Yumurta
sarılarına şeker ve sıcak su eklenerek çırpılır, vanilya, kabartma tozu ve un
eklenip hepsi çırpılır. Yumurta akları azar azar spatula ile karıştırılarak
eklenir. Yağlı kâğıt serilmiş kelepçeli kalıba karışım boşaltılır. 180⁰’de 30 dakika kadar pişirilir.
Şerbet diğer tarafta kaynatılır ve
ılımaya bırakılır.
Kreması için şanti, süt ve labne peyniri bir
kâseye alınıp çırpılır ve buzdolabında bekletilir.
Soğuyan kek ortadan 2’ye bölünür ve
ılıyan şerbet her tarafına gezdirilir ve hazırlanan krema orta kısmına yayılır.
Kekin diğer üst parçası üçgenler şeklinde kesilir (12 dilim olacak şekilde)ve
kremanın üzerine yerleştirilir. Kalan şerbet tekrardan kekin en üstüne kaşık
ile gezdirilir. Üzeri toz Antep fıstığı ile süslenir ve buzdolabında soğutulduktan
sonra servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder