22 Ocak 2017 Pazar

KAHVALTILIK ÇÖREK


Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
125 gr tereyağı veya margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: ılıtılmış olan süte maya ve şeker eklenip maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır. Hazırlanan hamur ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur limon büyüklüğünde bezelere ayrılır ve istediğiniz şekilde elinizle biraz açıp üzerine çatalla, kaşıkla veya başka aparatla şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Tepside yarım saat kadar mayalandırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180⁰’’deüzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: