Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
125 gr tereyağı veya
margarin
Yarım su bardağı sıvı
yağ
5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: ılıtılmış olan süte maya ve şeker eklenip maya
kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir
hamur yapılır. Hazırlanan hamur ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan
hamur limon büyüklüğünde bezelere ayrılır ve istediğiniz şekilde elinizle biraz
açıp üzerine çatalla, kaşıkla veya başka aparatla şekil verilir ve yağlı kağıt
serilmiş tepsiye dizilir. Tepside yarım saat kadar mayalandırılır. Üzerine yumurta
sarısı sürülür ve 180⁰’’deüzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder