Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Kreması için:
2 su bardağı süt
1 tane yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1 tepeleme yemek kaşığı un
100 gr tereyağı
Yarım kg kestane şekeri
Yapılışı: Yumurtalar şekerle beraber köpürene
kadar çırpılır. Yoğurt ve sıvı yağ eklenip 1-2 dakika daha çırpmaya devam
edilir. Un, vanilyalar ve kabartma tozu eklenir ve çırpmaya devam edilir. Boza
kıvamında bir hamur elde edilir. 40x30 cm ebadında fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir
ve hamur karışımı üzerine yayılır ve 150⁰ önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir. Fırından alınan kekin
ilk sıcaklığı çıkınca üzeri yağlı kağıt ile kapatılıp rulo şeklinde sarılır ve
üzeri nemli bez ile kapatılır.
Kreması için
kestane şekeri hariç diğer bütün malzemeler karıştırılarak pişirilir. Kıvam alınca
kestane şekerlerinden 6-7 tanesi içerisine atılır ve el blendırı ile çekip pürüzsüz
hale getirilir ve soğumaya bırakılır.
Soğuyan rulo
keki açıp kağıdını sıyırıp üzerine hazırlanan kremanın yarısı yayılır ve
kestane şekerlerini tek sıra halinde kenarına dizilir ve pasta tekrardan rulo
şeklinde sarılır. Kalan krema ile pastanın üzeri kaplanır ve kestane şekeri,
badem veya toz fıstıkla süslenip buzdolabında en az 2-3 saat bekletilip servis
yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder