9 Ocak 2017 Pazartesi

TAZE FASULYELİ HAVUÇ SALATASI


Malzemeler:
5 tane havuç (rendelenmiş)
1 kavanoz taze fasulye konservesi
1 kutu mısır
3 tane kırmızıbiber (küçük doğranmış)
5-6 tane kornişon turşu (küçük doğranmış)
Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi
Sosu için:
2 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı mayonez
Zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı: Havuçlar az yağ ile sotelenir, biberler ayrı bir yerde sotelenir, daha sonra ikisi birlikte karıştırma kabına alınır ve ddiğer tüm malzemeler üzerlerine eklenir. Sos malzemesi çırpılır ve hepsi birlikte karıştırılıp servis tabağına alınır ve cevizle süslenir. 

Hiç yorum yok: