Malzemeler:
4 tane kuzu
incik
300 gr kuru
erik
15 tane arpacık
soğan
2 tane havuç
(parmak şeklinde doğranmış)
3 diş sarımsak
Yarım kereviz
1 kaç dal
kereviz sapı
1 bağ ıspanak
1 tane çubuk
tarçın
50 gr çiğ badem
(isteğe bağlı)
Karabiber,
kekik, pul biber, tuz
1 yemek kaşığı
tereyağı
Yapılışı:
Kuzu inciklere
bıçak ile derin çizikler atılır ve tuz, karabiber ve zeytinyağı ile iyice
ovulur. Kızdırılmış tavada inciklerin her tarafı mühürlenir ve başka bir tabağa
alınır. Aynı tavada soğanlar, sarımsaklar sotelenir. Sırasıyla önce havuçlar
eklenip sotelenir, sonra küp doğranmış kereviz ve kereviz sapı eklenir, kuru erikler
eklenir ve içerisine 1 çorba kaşığı tereyağı ve baharatlar eklenip 1-2 kez
çevrilir. Hazırlanan karışıma iri doğranmış ıspanaklar eklenir ve hepsi karıştırılıp
ocaktan alınır. Fırın poşetine önce sebzeli karışım yerleştirilir ve üzerine
mühürlenen kuzu incikler yerleştirilip çubuk tarçın konulur ve yarım çay bardağı
su konulup poşetin ağzı kapatılır. 180⁰’de 1,5 saat pişirilir ve pilav ile
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder