3 Ocak 2017 Salı

YAĞLI KÖFTE


Malzemeler.
4 çay bardağı köftelik bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tane kuru soğan (küçük doğranmış)
3 diş sarımsak (ezilmiş)
Maydanoz (ince kıyılmış)
Taze soğan (ince doğranmış)
1 tane limon (ir doğranmış, çekirdekleri çıkarılmış)
3 tane domates (rendelenmiş)
1 çay kalığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı yarı zeytinyağı, yarı tereyağı
Yapılışı: Bulgur, soğan, sarımsaklar, salçalar, baharatlar, limon, domateslerin yarısı yoğurma kabına alınıp yoğrulur Bulgur biraz yumuşayınca kalan domates eklenir tekrardan yoğrulur. Limon kabukları içerisinden alınır. Yeşillikler eklenir ve üzerine kızdırılmış olan yağ dökülür ve tekrardan biraz daha yoğrulur. Servis yapılacak tabağın altına yıkanmış olan kıvırcıklar yerleştirir. Hazırlanan köfteler sıkılır ve kıvırcıkların üzerine dizilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: