Malzemeler.
4 çay
bardağı köftelik bulgur
1 yemek
kaşığı biber salçası
1 yemek
kaşığı domates salçası
1 tane
kuru soğan (küçük doğranmış)
3 diş
sarımsak (ezilmiş)
Maydanoz
(ince kıyılmış)
Taze soğan
(ince doğranmış)
1 tane
limon (ir doğranmış, çekirdekleri çıkarılmış)
3 tane
domates (rendelenmiş)
1 çay
kalığı karabiber
1 çay
kaşığı kimyon
1 çay
kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay
kaşığı tuz
1 su
bardağı yarı zeytinyağı, yarı tereyağı
Yapılışı: Bulgur, soğan,
sarımsaklar, salçalar, baharatlar, limon, domateslerin yarısı yoğurma kabına
alınıp yoğrulur Bulgur biraz yumuşayınca kalan domates eklenir tekrardan
yoğrulur. Limon kabukları içerisinden alınır. Yeşillikler eklenir ve üzerine
kızdırılmış olan yağ dökülür ve tekrardan biraz daha yoğrulur. Servis yapılacak
tabağın altına yıkanmış olan kıvırcıklar yerleştirir. Hazırlanan köfteler sıkılır
ve kıvırcıkların üzerine dizilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder