Malzemeler:
4 su bardağı un (kontrollü)
1 su bardağı yoğurt
1 fiske tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İçi için:
500 gr çekirdeksiz vişne
Yarım su bardağı şeker
Üzeri için:
Yarım su baradğı yoğurt
4/1 su bardağı şeker
Üzerine elemek için:
Pudra şekeri
Yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir
hamur yapılır. Hamur 2 tane bezeye ayrılır. Bezeler 3 mm kalınlığında
dikdörtgen bir şekilde açılır ve 3 parmak genişliğinde uzun şeritler kesilir ve
tek sıra halinde şeritlerin ortasına vişneler dizilir. Vişnelerin üzerine toz
şeker serpilir ve rulo şeklinde sarılıp kapatılan yer alta gelecek şekilde
yağlı kâğıt serilmiş yuvarlak borcama çok sık olmayacak şekilde ortadan
başlayarak çok sıkı olmadan sarılır. Üzerine yoğurt sürülür ve tekrardan az
şeker serpiştirilir 180⁰’de 50 dakika kadar pişirilir. Tatlı
ılıyınca üzerine pudra şekeri elenir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder