3 Ocak 2017 Salı

VİŞNELİ RULO TART


Malzemeler:
200 gr tereyağı yumuşak
4 su bardağı un (kontrollü)
1 su bardağı yoğurt
1 fiske tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İçi için:
500 gr çekirdeksiz vişne
Yarım su bardağı şeker
Üzeri için:
Yarım su baradğı yoğurt
4/1 su bardağı şeker
Üzerine elemek için:
Pudra şekeri
Yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapılır. Hamur 2 tane bezeye ayrılır. Bezeler 3 mm kalınlığında dikdörtgen bir şekilde açılır ve 3 parmak genişliğinde uzun şeritler kesilir ve tek sıra halinde şeritlerin ortasına vişneler dizilir. Vişnelerin üzerine toz şeker serpilir ve rulo şeklinde sarılıp kapatılan yer alta gelecek şekilde yağlı kâğıt serilmiş yuvarlak borcama çok sık olmayacak şekilde ortadan başlayarak çok sıkı olmadan sarılır. Üzerine yoğurt sürülür ve tekrardan az şeker serpiştirilir 180⁰’de 50 dakika kadar pişirilir. Tatlı ılıyınca üzerine pudra şekeri elenir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: