250 gr
tereyağı veya margarin
1 su
bardağı pudra şekeri
2 tane
yumurta
1 paket
vanilya
1 paket
kabartma tozu
3,5 - 4
su bardağı un
1 paket
kakao
Yapılışı: Kakao hariç diğer
malzemelerle çok yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun yarısı ayrılır ve biraz
daha un eklenerek ele yapışmayan bir hamur yapılır. Diğer ayırdığımız bezeye de
kakao eklenir ve beyaz hamurun kıvamı kadar gerekirse un eklenir ve yoğrulur.Daha
sonra beyaz hamuru 5 tane bezeye, kakaolu hamuru da 4 tane bezeye ayrılır.
Bezelerin her birinden uzun rulolar yapılır ve 1 beyaz rulo, 1 kakaolu rulo
olarak yan yana dizilir ve hepsini birlikte yuvarlayarak rulo şeklinde sarılır
ve bükülerek hamurların birbirine dolanması sağlanır. Daha sonra 1 parmak
genişliğinde kesilir ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. 170⁰’de yaklaşık
30 dakika kadar, üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder