Malzemeler:
3 bağ
ıspanak (1 kg)
Yarım kg
yoğurt
2 diş
sarımsak
Tuz
1 büyük
konserve haşlanmış nohut
2 çorba
kaşığı zeytinyağı
1 tane
domates (kabuğu soyulup küçük doğranmış)
1 çorba
kaşığı domates salçası
1 tane
kuru soğan (yemeklik küçük doğranmış)
Karabiber,
kimyon
Yapılışı: Temizlenip yıkanmış
olan ıspanaklar kaynayan suda 3-4 dakika
pişirilip süzülür. Soğuyunca süzme yoğurt, tuz, ezilmiş sarımsak ilave edilip
karıştırılır. Ayrı yerde sıvı yağda soğan kavrulur domates eklenir ve
sotelemeye devam edilir salça eklenir ve son olarak nohut ve baharatlar eklenip
biraz çevrilir ve ocaktan alınır. Servis tabağına yoğurtlu ıspanak yayılır ve
üzerine nohutlu karışım yayılır ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder