Malzemeler:
1 paket
kakaolu pötibör bisküvi
Ara kreması için:
3,5 su
bardağı süt
1 tane
yumurta
1 su
bardağı şeker
2 çorba
kaşığı un
3 çorba
kaşığı nişasta
1 paket
vanilya
3 çorba
kaşığı kakao
Üzeri için sos:
1 su
bardağı süt
Yarım su
bardağı şeker
3 çorba
kaşığı kakao
1 çorba
kaşığı nişasta
Yapılışı: Ara krema
malzemeleri karıştırılarak pişirilir.
Uzun kek
kalıbı kenarlardan aşağı sarkacak şekilde streç film ile kaplanır. Bisküviler yanlamasına önce 1 sıra sede
bisküvilerin üzerine hazırlanan kremadan sürülerek kalıba yanlamasına dizilir.
2. Sıraya kakaolu bisküviye krema sürülerek sade bisküvinin yanına dizlir.
Bisküviler kalıbı doldurana kadar 1 sıra sade 1 sıra kakaolu olacak şekilde
yerleştirilir ve artan krema bisküvilerin üzerine sürülür. Hazırlanan pastanın
üzeri kenardan sarkan streçle kapatılır ve buzdolabında 4-5 saat bekletilir.
Dolapta bekletilen bisküvili pasta servis tabağına
ters çevrilir ve üzerine sos malzemesi ocakta karıştırılarak pişirilir ve
pastanın üzerine yayılır pasta istenilen şekilde süslenir ve 1 saat kadar daha
dolapta bekletildikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder