Malzemeler:
2 adet tavuk
göğsü (ince dilimlenmiş)
Tuz, karabiber
1 limon kabuğu
rendesi
Pane
harcı için:
1,5 su bardağı
un
2 tane yumurta
+ 2 çorba kaşığı süt (çırpılır)
1,5 su bardağı
galeta unu
1 çay bardağı
parmesan peyniri
1 tutam
maydanoz
Kızartmak
için:
4 yemek kaşığı
tereyağı
Yarım su
bardağı ayçiçek yağı
Yapılışı:
Tavuk etleri
tuz, karabiber ve limon kabuğu rendesi ile
marina edilir. Hazırlanan tavuk dilimleri önce beyaz una sonra yumurtalı süt
karışımına ve daha sonra da rendelenmiş parmesan peynir, galeta unu ve ince
kıyılmış maydanoz karışıma batırılıp tepsiye dizilir. Bütün tavuklara aynı
işlem yapılır ve kızdırılmış yağ karışımında her iki tarafı da güzel bir
şekilde kızartılır ve havlu kağıt üzerine alınır. Sıcak olarak limon dilimi ile
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder