Malzemeler:
100 gr tereyağı
75 gr ceviz içi (1
dolu su bardağı)
180 gr un (1,5 su
bardağından biraz fazla)
1 tane yumurta
Tuz
Üzeri için:
4-5 dal pırasanın
beyaz kısımları
3 tane havuç
1 paket krema
2 tane yumurta
1,5 su bardağı
rendelenmiş tulum peyniri
Tuz, karabiber
Yapılışı: Ceviz rondoda un haline getirilir. Üzerine un eklenir
ve birlikte rondoda çekilir. Küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağı da eklenir
ve hepsi birlikte az rondoda çevrilir. En son yumurta eklenip çok az daha
çalıştırılır ve streç filme sarılıp buzdolabında yarım saat bekletilir. 2 tane
yağlı kâğıt arsında pişirilecek kalıp büyüklüğünde açılır ve kalıba kenarlarına
gelecek şekilde yerleştirilir ve çatalla her tarafı delinir. 170⁰ fırında 20
dakika pişirilir.
Pırasalar 2 parmak
genişliğinde kesilir ve kaynar suda 5 dakika kadar haşlanıp sonra buzlu suya çekilir
ve havlu kağıt üzerine alınarak kurulanır. Havuçlar soyulur ve soyacak yardımı
ile uzunlamasına ince dilimlenir ve kaynar suda 2-3 dakika bekletilip onlar da
havlu kağıt üzerine alınıp kurulanır.
Yumurtalar çırpılır
ve içerisine krema eklenip karıştırılır. Daha sonra rendelenmiş olan tulum peyniri,
tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Pişen tartın üzerine krema karışımı
dökülür. Pırasaların kenarı havuç dilimleri ile sarılır ve tartın ortasından
başlayarak dizilir. Tekrardan fırına konulup üzeri kızaran kadar pişirilir.
Ilıyınca kalıptan çıkarılır ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder