Malzemeler:
Pandispanyası için:
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı kakao
Pandispanyayı ıslatmak
için:
1 su bardağı süt
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
1 türk kahve fincanı şeker
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
1 poşet krem şanti
Çikolata sosu için:
2 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı nişasta
200 gr bitter çikolata
Yapılışı: Pandispanyayı hazırlamak için
yumurta ve şeker mixerle köpürene kadar çırpılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenir
ve hepsi birlikte güzelce çırpılır. Yağlı kâğıt serilmiş kelepçeli kalıba
karışım boşaltılır ve önceden ısıtılmış 170⁰’de 30 dakika kadar pişirilir(kürdanla test edilir).
Kreması için krem şanti hariç diğer
malzemeler karıştırılarak pişirilir. Katılaşınca ocaktan alınır ve ara ara karıştırılarak
soğutulur. İçerisine krem şanti eklenir ve mixerle pürüzsüz olana kadar
çırpılır. Ve buzdolabında bekletilir.
Çikolata sosu için çikolata hariç
diğer malzemeler ocakta karıştırılarak pişirilip ocaktan alınır ve içerisine
çikolatalar kırılarak konulur ve sürekli karıştırılarak çikolataların
içerisinde erimesi sağlanır.
Pişen pandispanya kalıptan
çıkarılır, tabanındaki yağlı kâğıt çıkarılır ve pandispanya tekrardan kalıba
yerleştirilir. Ilık pandispanyanın üzerine süt kaşıkla dökülüp ıslatılır. Daha
sonra hazırlanan krema üzerine yayılır, onun üzerine de hazırlanmış ve ılımış
olan çikolata sosu yayılır. Pastanın üzeri Antep fıstığı ile süslenir ve 1 gece
buzdolabında bekletilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder