Malzemeler:
1 litre
süt
7 yemek
kaşığı irmik
5 yemek
kaşığı toz şeker
1 yemek
kaşığı dolusu tereyağı
1 paket
vanilya
8-9
yemek kaşığı kabak püresi(şekerle pişmiş)
Alt taban için:
1,5 paket
eti burçak
80 gr
tereyağı
Üzeri için:
Ceviz
Hindistan cevizi
Toz fıstık
Hindistan cevizi
Toz fıstık
Yapılışı: Bisküviler rondodan
geçirilir, eritilmiş tereyağı ile yoğrulur. Kelepçeli kalıba bastırarak
yerleştirilir. Muhallebisi için süt, şeker irmik koyulaşana kadar pişirilir.
Altı kapatılır yağ ve vanilya eklenir. Biraz ılıyınca 5 kaşık kadar irmik
tatlısı pişmiş ve ezilmiş kabağın içine konulur ve iyice karıştırılır. Kalan
irmik bisküvilerin üzerine yayılır, biraz donunca kabaklı irmik de beyaz
irmiğin üzerine yayılır. Buzdolabında dinlendirilir. Üzeri ceviz, hindistancevizi ve toz fıstık ile süslenir ve buzdolabında soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder