2 Kasım 2016 Çarşamba

TAVUKLU YEŞİL ELMALI SALATA


Malzemeler:
Yarım adet kemikli tavukgöğsü
1 tane yeşil ekşi elma
1 tane kereviz
Yarım demet kıvırcık
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı ceviz içi
Sosu için:
2 çorba kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 tane limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kişniş
Karabiber
Zeytinyağı
Yapılışı: Kıvırcıklar ve maydanoz ince bir şekilde doğranır, elma da kabukları ile küçük doğranır, kereviz rendelenir, tavuk göğsü de didiklenir. Bütün malzemeler geniş bir kap içerisinde buluşturulur. Sos malzemesi çırpılır ve salataya eklenir, üzerine zeytinyağı gezdirilir ve hepsi birlikte karıştırılıp servis tabağına alınır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: