Malzemeler:
500 gr nuar et
2 tane kuru soğan
1 tane havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tane karabiber
Tuz, defneyaprağı
4 diş sarımsak
Yapılışı: Etin birkaç yerine tane karabiber batırılır.
Kızdırılmış teflon bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı ve az zeytinyağı ile
etin her tarafı mühürlenir ve bir kenara alınır. Aynı tencerede piyazlık
doğranmış soğanlar kavrulur. Daha sonra halka doğranmış olan havuç ve
sarımsaklar eklenir ve biraz daha kavrulur. Salçalar da eklenir ve üzerine
kaynamış su ilave edilip mühürlenen et tencerenin içerisine alınır ve etin
üzerini geçecek kadar kaynamış su eklenerek kısık ateşte 2 saat pişirilir.
Pişen et tencereden dışarıya alınır ve tencerede kalan sos blendırdan
geçirilir. Et de 1 parmak genişliğinde doğranır ve tenceredeki sosun içerisine
alınır. Bu esnada tuzu eklenir 20 dakika daha kısık ateşte pişirilir. Sıcak olarak
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder