30 Ekim 2016 Pazar

SIKMA KÖFTE


Malzemeler:
3 su bardağı yarma kırığı (unlu bulgur)
3 su bardağı kısırlık bulgur
1 tane kuru soğan
8 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı reyhan
Aldığı kadar ılık su
Sosu için:
2 tane kuru soğan
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı su
Üzeri için:
Kuru reyhan


Yapılışı: Yarma, bulgur ve tuz bir kaba alınır ve üzerine ılık su eklenerek ıslatılır. Rendelenmiş soğan, imce doğranmış maydanoz ve reyhan eklenerek yoğrulur. Misket büyüklüğünde parçalar koparılır ve avuç içerisinde yuvarlanır. Hazırlanan köfteler kaynamış tuzlu suda haşlanır ve süzülür.  Sosu için piyazlık doğranmış olan soğanlar yağlarla birlikte karamelize olana kadar kavrulur. Salça eklenip biraz daha kavrulur ve su ile tuz eklenip içerisine süzülen köfteler eklenir ve hepsi birlikte pişirilir. Servis tabağına alınıp üzerine reyhan serpiştirilir ve ister sıcak olarak, isterseniz de soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: