Malzemeler:
1,5 su
bardağı aşurelik buğday
1 tutam maydanoz
1 tutam
dereotu
1 su
bardağı kornişon turşu
1 su
bardağı mısır
Sosu için:
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Limon
Tuz,
pulbiber
Yapılışı: Aşurelik buğday haşlanır.
Patlıcanlar alacalı soyulup küp şeklinde doğranır ve tuzlu suda bekletilir.
Daha sonra suyunu süzdürüp kurulanır ve sıvı yağda kızartılır. Maydanoz,
dereotu ve kornişon turşu küçük şekilde doğranır. Bütün malzemeler geniş bir kâseye
alınır ve üzerine sos malzemesi karıştırılarak eklenir. Bütün malzemeler
karıştırılır ve servis tabağına alır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder