Malzemeler:
300 gr orta
yağlı kıyma
1 bağ kara lahana
1 bağ kara lahana
1 su bardağı
pirinç
1 avuç bulgur
2 tane kuru
soğan
1 yemek kaşığı
domates salçası
1 yemek kaşığı
biber salçası
Tuz, karabiber,
pul biber
1 tutam
maydanoz
Zeytinyağı
Yapılışı:
Lahanalar yıkanır
ve kaynayan suya batırılıp çıkarılır. Soğanlar yemeklik olarak küçük doğranır
ve diğer malzemelerle birlikte yoğrularak iç hazırlanır. Lahanalar ortadan
kesilir ve ortasına iç konularak istenilen şekilde sarılır ve tencereye dizilir.
Üzerini geçecek kadar kaynamış su eklenip üzerine yemek tabağı kapatılarak önce
hızlı ateşte, kaynamaya başlayınca da altı kısılarak 45 dakika kadar pişirilir.
Sıcak olarak yoğurtla servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder