15 Kasım 2016 Salı

ETLİ KARALAHANA DOLMASI


Malzemeler:
300 gr orta yağlı kıyma
1 bağ kara lahana
1 su bardağı pirinç
1 avuç bulgur
2 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber
1 tutam maydanoz
Zeytinyağı
Yapılışı: Lahanalar yıkanır ve kaynayan suya batırılıp çıkarılır. Soğanlar yemeklik olarak küçük doğranır ve diğer malzemelerle birlikte yoğrularak iç hazırlanır. Lahanalar ortadan kesilir ve ortasına iç konularak istenilen şekilde sarılır ve tencereye dizilir. Üzerini geçecek kadar kaynamış su eklenip üzerine yemek tabağı kapatılarak önce hızlı ateşte, kaynamaya başlayınca da altı kısılarak 45 dakika kadar pişirilir. Sıcak olarak yoğurtla servis yapılır. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok: