Malzemeler:
1 kg derili
tavuk kalça
10 tane arpacık
soğan
1 paket mantar
2 tane patates
Tuz, karabiber
Marine
için:
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı
köri
1 çay kaşığı
zerdeçal
1 limon kabuğu
rendesi
1 çorba kaşığı
zeytinyağı
Sosu için:
2 yemek kaşığı
krema
1 su bardağı
süt
1 tatlı kaşığı
nişasta
Üzeri
için:
Maydanoz
Yapılışı:
Tavuk etleri
tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Marine malzemeleri karıştırılır ve
tavukların her tarafına yedirilir. Üzeri streç film ile kapatılıp buzdolabında
yarım saat kadar bekletilir. Diğer
tarafta arpacık soğanlar çok az sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı esmer şekerle
karamelize edilir (şeker istenirse konulur). Mantarlar eklenir ve sotelemeye
devam edilir. Marine edilmiş olan
tavuklar yemeğin pişeceği tencerede her iki tarafı da iyice kızartılır.
Sotelenmiş olan arpacık soğanlı mantar karışımı tavukların üzerine yayılır ve küp
şeklinde doğranmış olan patatesler de üzerine eklenip birkaç dakika daha
sotelenir. Üzerine çırpılmış olan sos malzemesi gezdirilir ve kısık ateşte sos
malzemesini çekene kadar pişirilir. Üzerine maydanoz serpiştirilip sıcak olarak
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder