16 Kasım 2016 Çarşamba

KÖRİ SOSLU, ARPACIK SOĞANLI TAVUK


Malzemeler:
1 kg derili tavuk kalça
10 tane arpacık soğan
1 paket mantar
2 tane patates
Tuz, karabiber
Marine için:
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı zerdeçal
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
2 yemek kaşığı krema
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı nişasta
Üzeri için:
Maydanoz
Yapılışı: Tavuk etleri tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Marine malzemeleri karıştırılır ve tavukların her tarafına yedirilir. Üzeri streç film ile kapatılıp buzdolabında yarım saat kadar bekletilir.  Diğer tarafta arpacık soğanlar çok az sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı esmer şekerle karamelize edilir (şeker istenirse konulur). Mantarlar eklenir ve sotelemeye devam edilir.  Marine edilmiş olan tavuklar yemeğin pişeceği tencerede her iki tarafı da iyice kızartılır. Sotelenmiş olan arpacık soğanlı mantar karışımı tavukların üzerine yayılır ve küp şeklinde doğranmış olan patatesler de üzerine eklenip birkaç dakika daha sotelenir. Üzerine çırpılmış olan sos malzemesi gezdirilir ve kısık ateşte sos malzemesini çekene kadar pişirilir. Üzerine maydanoz serpiştirilip sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: