Malzemeler:
3 tane yufka
700 kuşbaşı et
(kotrafile)
1 tane kuru
soğan
1 tane kırmızıbiber
1 tane yeşilbiber
1 tane havuç
1 tane domates
1 yemek kaşığı
tepeleme domates salçası
Yarım yemek
kaşığı biber salçası
1 su bardağı
bezelye konservesi
Küçük boy
konserve mantar
2 tane patates küp
doğranmış kızarmış (istenirse)
Tuz, karabiber,
pul biber, kekik
Üzeri
için:
1 tane yumurta
çörekotu
Yapılışı:
Yemeklik
doğranmış soğan sıvı yağ ile hafifçe öldürülür, sırasıyla küçük doğranmış
biberler, havuç eklenir ve biraz daha sotelenir. Etler azar azar içerisine
eklenerek sotelemeye devam edilir. Karabiber, pul biber, kekik eklenir, salçalar ve küçük doğranmış
olan domates de eklenir ve domatesin suyunu çekinceye kadar çevrilir. Üzerini
geçecek kadar sıcak su ilave edilir ve etler yumuşayana kadar pişirilir.
Bezelye, mantar ( patates istenirse) bu aşamada ilave edilip 1-2 taşım
kaynayınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Yufkalar 4
parçaya kesilip sıvı yağ ile yağlanır. Bir kâseye kenarlarından sarkacak
şekilde yerleştirilip ortasına hazırlanan iç malzemesi konulur ve kenarlarından
sarkan yufkalar üzerine kapatılır. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye ters çevrilir
ve üzerine istenirse yumurta sürülür, istenirse de sıvı yağ ile yağlanıp
önceden ısıtılmış 180⁰ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ve sıcak olarak
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder