Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı zeytinyağı veya Ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
Yapılışı: Yumurta ve şeker mixerle köpürene kadar çırpılır. Daha sonra yağ, vanilya, kabarma tozu, limon kabuğu eklenir az çırpılır. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır ve istenilen şekil verilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 170⁰’de fazla kızarmayacak beyaz kalacak şekilde pişirilir. Afiyet olsun.
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı zeytinyağı veya Ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
Yapılışı: Yumurta ve şeker mixerle köpürene kadar çırpılır. Daha sonra yağ, vanilya, kabarma tozu, limon kabuğu eklenir az çırpılır. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır ve istenilen şekil verilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 170⁰’de fazla kızarmayacak beyaz kalacak şekilde pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder