Malzemeler:
Yarım
paket tereyağı veya margarin (yumuşak)
1 çay
bardağı (115 ml) sıvı yağ
2,5 çay
bardağı pudra şekeri
2 tane
yumurta
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
2 yemek
kaşığı kakao
4 su
bardağı un
Yapılışı: : Kakao ve 1 su
bardağı un hariç diğer malzemelerle çok yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun 3/1
i ayrılır ve 1 su bardağı un eklenerek ele yapışmayan bir hamur yapılır. Diğer
ayırdığımız bezeye de 2 yemek kaşığı kakao ve beyaz hamurun kıvamı kadar
gerekirse un eklenir ve yoğrulur. Daha sonra her iki hamurda rulo şeklinde
yapılıp birbirine dolanır ve küçük parçalar koparılıp tezgâh üzerinde
yuvarlanıp her iki ucu birleştirilir ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir ve
170⁰ de üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder