Malzemeler:
4 tane
yumurta sarısı
2 yemek
kaşığı şeker (40 gr)
2 yemek
kaşığı süt (46 lt)
2 yemek
kaşığı sıvı yağ (40 lt)
1 paket vanilya
5 silme yemek
kaşığı un ( 80 gr)
1 tatlı
kaşığı limon suyu
4 tane
yumurta akı
2,5
yemek kaşığı şeker ( 50 gr)
1 fiske
tuz
Yapılışı: Yumurta sarıları, 2
yemek kaşığı şeker ve vanilya mixerle rengi dönünceye kadar çırpılır. Daha
sonra süt ve yağ eklenip biraz daha çırpılır ölçülü un ve kabartama tozu
elenerek karışıma eklenir ve hepsi brikte çırpılıp kenara alınır.
Başka
bir kâsede yumurta akları 1 fiske tuz ile biraz çırpılır. Azar azar 2,5 yemek
kaşığı şeker eklenerek çırpmaya devam edilir. Yumurta akları krema kıvamına gelince
ya kadar çırpılır ve mixer kenara alınır. Çırpılmış olan yumurta sarılı karışıma
beyaz karışımdan spatula ile azar azar konularak alttan üste doğru çok ezmeden
karıştırılır. Bütün yumurta akları sarılı karışıma yedirilir. Yağlanmamış
kalıba karışım boşaltılır ve tezgah üzerinde kalıp hızlı bir şekilde yere
vurulur, içerindeki hava kabarcıkları çıksın diye. Kalıbın alt kısmı aleminyon
folyo ile kapatılır ki alt kısım hemen pişmesin diye. 150˚ fırında 75 dakika pişirilir, kek fırından çıkarılınca
ortasındaki oyuk kısmı bir fincanın üzerine ters çevrilir ve soğuyana kadar bu
şekilde bekletilir. Daha sonra soğuyan kek kalıptan çıkarılır ve dilimlenerek
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder