4 Ekim 2018 Perşembe

ŞİFON KEK



Malzemeler:
4 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı şeker (40 gr)
2 yemek kaşığı süt (46 lt)
2 yemek kaşığı sıvı yağ (40 lt)
1 paket vanilya
5 silme yemek kaşığı un ( 80 gr)
1 tatlı kaşığı limon suyu

4 tane yumurta akı
2,5 yemek kaşığı şeker ( 50 gr)
1 fiske tuz

Yapılışı: Yumurta sarıları, 2 yemek kaşığı şeker ve vanilya mixerle rengi dönünceye kadar çırpılır. Daha sonra süt ve yağ eklenip biraz daha çırpılır ölçülü un ve kabartama tozu elenerek karışıma eklenir ve hepsi brikte çırpılıp kenara alınır.
Başka bir kâsede yumurta akları 1 fiske tuz ile biraz çırpılır. Azar azar 2,5 yemek kaşığı şeker eklenerek çırpmaya devam edilir. Yumurta akları krema kıvamına gelince ya kadar çırpılır ve mixer kenara alınır. Çırpılmış olan yumurta sarılı karışıma beyaz karışımdan spatula ile azar azar konularak alttan üste doğru çok ezmeden karıştırılır. Bütün yumurta akları sarılı karışıma yedirilir. Yağlanmamış kalıba karışım boşaltılır ve tezgah üzerinde kalıp hızlı bir şekilde yere vurulur, içerindeki hava kabarcıkları çıksın diye. Kalıbın alt kısmı aleminyon folyo ile kapatılır ki alt kısım hemen pişmesin diye. 150˚ fırında 75 dakika pişirilir, kek fırından çıkarılınca ortasındaki oyuk kısmı bir fincanın üzerine ters çevrilir ve soğuyana kadar bu şekilde bekletilir. Daha sonra soğuyan kek kalıptan çıkarılır ve dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: