16 Ekim 2018 Salı

LEBENİYE ÇORBASI


Malzemeler:
4 yemek kaşığı pirinç 
2 su bardağı haşlanmış nohut Sosu için:
500 gr yoğurt 
4 yemek kaşığı un
1 tane yumurta sarısı 

Köftesi için:
 200 gr yağsız kıyma 
1 yemek kaşığı soğan rendesi 
1 yemek kaşığı un 
Tuz, karabiber, pul biber 
1-2 dal maydanoz (istenirse)

Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı 
1 tatlı kaşığı nane 
İstenirse yarım limon suyu

Yapılışı: Köfte malzemeleri ile köfte yapılır biraz dinlendirildikten sonra nohut büyüklüğünde köfteler yapılıp avuç içerisine yuvarlanır ve az sıvı yağda köfteler iyice kızartılıp kenara alınır.
4 yemek kaşığı pirinç yıkanıp çorbanın pişirileceği tencereye alınır, üzerine geçecek kadar su konulur ve haşlanmaya bırakılır. Diğer tarafta sos için 4 yemek kaşığı un su ile inceltilir, içerisine yoğurt yumurta sarısı eklenerek iyice karıştırılır. Ocak üzerinde hafif fokurdayana kadar pişirilir kaynamakta olan pirinçli karışıma alıştırılarak bu yoğurtlu karışım eklenir ve yeteri kadar üzerine su ilavesi yapılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca içerisine haşlanmış olan nohutlar ilave edilir istenirse bu aşamada limon suyu eklenir .En son içerisine köfteler eklenir, köftelerin kızardığı yağın içerisine bir yemek kaşığı tereyağı ilave edilir tereyağ eridikten sonra nane ve toz biber eklenerek biraz yakılır ve çorbanın üzerine dökülür.  Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: