4 Ekim 2018 Perşembe

FASULYE KONSERVESİ

Malzemeler:
3 kg taze fasulye
1,5 kg domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 dolu yemek kaşığı kaya tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Yapılışı: Fasulyeler yıkanır, ayıklanır ve istenilen büyüklükte kesilir. Tencereye zeytinyağı alınır ve biraz ısıtılır, kesilmiş olan fasulyeler eklenir ve fasulyelerin rengi dönünceye kadar sotelenir. Domatesler yemeklik olarak doğranır ve sotelenen fasulyelerin üzerine boşaltılır. Tuz ve şeker de eklenip fasulyeler sulanıncaya kadar kaynatılır. Fasulyeler kaynar kaynar kavanozlara doldurulur, yeni kapak ile sıkıca kapatılıp tencerede kaynayan suyun içerisine kavanozlar bırakılır ve 15 dakika kaynatılır. Daha sonra dikkatli bir şekilde suyun içerisinden alınıp kapak tekrardan sıkıştırılıp ters çevrilir, bu şekilde soğumaya bırakılır, kavanozlar soğuyunca serin bir yerde kışın pişirmek üzere kalındırılır, afiyet olsun.


Hiç yorum yok: