4 Ekim 2018 Perşembe

MANTI


Malzemeler
2 çay bardağı su
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
İçi için:
300 gr kıyma
1 kuru soğan
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber

Yapılışı: Hamur malzemeleri ile sert bir hamur yapılır ve 2 tane bezeye ayrılıp üzeri kapatılarak 20 dakika kadar dinlendirilir.
Bu arada içi hazırlanır, kıymanın içerisine soğan rendelenir, tuz ve karabiber eklenerek yoğrulur.
Dinlenen hamur ince bir şekilde açılır ve küçük karelere kesilir. Ortalarına kıymalı iç konulur ve üçgen şekilde kapatılır. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yerleştirilir ve 180 derecede ısıtılmış fırında mantılar biraz kuruyana kadar pişirilir.( Bu şekilde poşetlere konularak derin dondurucuda saklanabilir.) Tencereye bir litre kadar su konulur ve kaynatılır, kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atılır ve mantılar içerisine konularak pişirilir. Pişen mantılar süzgeçle süzdürülür ve servis yapılacak tepsiye boşaltılır, biraz sıcaklığı gidince üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp karıştırılır. Üzerine eritilmiş tereyağlı biber gezdirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: