4 Ekim 2018 Perşembe

PASKALYA ÇÖREĞİ



Malzemeler:
200 ml krema  + 50 ml süt
3 tane yumurta (1’inin sarısı üzeri için)
4/1 su bardağı toz şeker
1 paket kuru (instant )maya
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı mahlep (istenirse)
3,5 su bardağı un

Üzeri için:
File badem

Yapılışı: Kremalı süt karışımı ılıtılır ve yoğurma kabına alınır. Diğer malzemeler de eklenir. Un kontrollü bir şekilde eklenir. Yumuşak bir hamur yapılır. Hamur hafif unlanmış tezgâh üzerine alınır ve  beze alınır gibi hamur ele yapışmayıncaya kadar yoğrulur. Daha sonra sıvı yağ ile yağlanmış bir kâseye hamur alınır ve üzeri kapatılarak 45 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Ben bu işlemi 50 derecede ısıtıp kapattığım fırında yapıyorum. Mayalanan hamur tezgâh üzerine alınır. 6 tane bezeye ayrılır. Bezelerden 3 tanesi 30- 35 cm uzunluğunda rulo şekline uzatılır ve 3 beze saç örgüsü şeklinde örülüp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer 3 bezeye de aynı işlem yapılır ve tepside de 30 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Daha sonra kullanılan krema kutusuna yumurta sarısı konulup karıştırılır ve çöreklerin üzerine sürülür, böylece çörekler kızarınca üzeri daha parlak oluyor. Üzerine Paskalya çörekleri soğuduktan sonra dilimlenip servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: