2 su bardağı
kuskus
1 tane kuru
soğan
1 tane sarı
biber
1 tane kırmızıbiber
1 tane havuç
1 tane kabak
2-3 dal taze
soğan
2 dolu yemek
kaşığı zeytinyağı
1 dolu yemek
kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Bir
tencereye zeytinyağı konulur içerisine yemeklik küçük doğramış soğan eklenir
sotelenir. Küçük doğranmış biberler de eklenip sotelemeye devam edilir, daha
sonra rendelenmiş havuç ve kabak da eklenir iyice sotelenir. Kuskuslar eklenip
biraz ocakta çevrilir bu aşamada tereyağı eklenir ve kaynamış ölçülü su eklenip
pilav gibi pişirilir ve demlenir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder