Malzemeler:
1 su bardağı
ılık süt
1 çay
bardağı sıvı yağ
1 paket kuru
maya
1 yemek
kaşığı şeker
1 tatlı
kaşığı tuz
Aldığı kadar
un
İçi
için:
300 gr kıyma
2 tene kuru
soğan
1 tane kırmızıbiber
1 tane köy
biberi
2 tane
domates
2 diş
sarımsak
1 yemek
kaşığı domates salçası
1 yemek
kaşığı biber salçası
Tuz,
karabiber, pul biber, isot
Üzeri
için:
1 tane
yumurta sarısı
Yapılışı:
Ilıtılmış
süt ve şeker karıştırılıp ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha
sonra yağ, tuz ve un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
Hamurun üzeri kapatılır ve ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
İçini
hazırlamak için kıyma hariç diğer malzemeler rondodan çekilir ve kıyma da
eklenip hepsi birlikte yoğrulur.
Mayalanan hamur 16 veya 18 tane bezeye ayrılır. Her bir beze tezgah üzerinde el hafif
yağlanarak ortası çukur kalacak şekilde açılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye
dizilir. Ortadaki çukur kısmına hazırlanan iç malzemesinden konulur ve hafifçe
bastırılır. Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürülür. 180⁰ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder