Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
3 tane yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı maden suyu (200 ml - Bir küçük şişe)
1 limon kabuğu rendesi
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker geniş bir kase içerisine alınıp mikserle boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao dışındaki diğer malzemeler eklenir ve tekrar çırpılır. 2,5 su bardağı un, vanilya, kabartma tozu eklenir çırpmaya devam edilir. Hazırlanan hamur iki ayrı kaba eşit şekilde ayrılır (istenirse beyaz karışımı daha fazla yani üçte ikisi beyaz, üçte biri kakaolu olarak da hazırlayabilirsiniz). Karışımın yarısına yarım su bardağı unu eklenip mikserle çırpılır, diğer hamura kakao eklenir ve çırpılır. Yağlanmış yuvarlak kalıbın tam ortasına kepçe ile sırasıyla bir kakaolu, bir sade karışım dökülür. Hamur bitene kadar bu işlem yapılır. Önceden ısıtılmamış 170 dereceli fırında 45 dakika pişirilir. Kek kalıbında soğutulup servis tabağın alınır ve dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder