Pandispanyası
için:
5 tane yumurta
2 yemek kaşığı
kakao
1,5 su bardağı
un
1 paket
kabartma tozu
Kreması
için:
2,5 su bardağı
süt
1 su
bardağından 1 parmak eksik un
5 yemek kaşığı
şeker
2 yemek kaşığı
kakao
1 tane yumurta
sarısı
Pandispanyayı
ıslatmak için:
Yarım su bardağı
süt
Araları
için:
2 su bardağı
süt
2 paket (4
poşet) krem şanti
200 gr vişne
Üzeri
için:
160 gr bitter
çikolata
Yapılışı:
Pandispanyayı hazırlamak için yumurta akları ve sarıları ayrılır, akları
bir tutam tuz ile kar haline gelene kadar mikserle çırpılır.
Yumurta sarıları, kakao, şeker, un, kabartma tozu da ayrı bir kasede mikserle çırpılır ve yumurta akları yavaş yavaş yumurta sarılı karışıma spatula ile karıştırılır. Hazırlanan karışım kelepçeli kalıba boşaltılır ve 170 dereceli fırında 30 dakika kadar pişirilir ve fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır.
Yumurta sarıları, kakao, şeker, un, kabartma tozu da ayrı bir kasede mikserle çırpılır ve yumurta akları yavaş yavaş yumurta sarılı karışıma spatula ile karıştırılır. Hazırlanan karışım kelepçeli kalıba boşaltılır ve 170 dereceli fırında 30 dakika kadar pişirilir ve fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır.
Krema için olan
malzemeler bir tencerede karıştırılarak pişirilir ve soğumaya bırakılır.
1 su bardağı
süt ile 2 poşet krem şanti çırpılır ve bir kenara alınır.
Soğumuş olan
pandispanya eninden 3 parçaya kesilir, ilk parça süt ile ıslatılır ve üzerine
kakaolu kremadan sürülüp suyu süzülmüş olan vişneler üzerine dizilir ve krem
şanti sürülür. 2. Kat kek üzerine yerleştirilir ve ıslatılıp kakaolu kremanın
kalan yarısı sürülüp vişneler üzerine yerleştirir ve krem şantiden sürülüp 3. kek
de yerleştirilip ıslatılır. Kalan 2 poşet krem şanti 1 su bardağı süt ile
çırpılır ve pastanın üzeri sıvanır. Çikolatalar rendelenir ve krem şantinin üzeri
ve yanları çikolata ile kaplanır. En üstüne ayrılan şantiden süs yapılır ve
buzdolabında en az 3-4 saat kadar bekletilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder