1 Şubat 2018 Perşembe

KARA ORMAN PASTASI


Pandispanyası için:
5 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik un
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 tane yumurta sarısı
Pandispanyayı ıslatmak için:
Yarım su bardağı süt
Araları için:
2 su bardağı süt
2 paket (4 poşet) krem şanti
200 gr vişne
Üzeri için:
160 gr bitter çikolata
Yapılışı: Pandispanyayı hazırlamak için yumurta akları ve sarıları ayrılır, akları bir tutam tuz ile kar haline gelene kadar mikserle çırpılır. 
Yumurta sarıları, kakao, şeker, un, kabartma tozu da ayrı bir kasede mikserle çırpılır ve yumurta akları yavaş yavaş yumurta sarılı karışıma spatula ile karıştırılır. Hazırlanan karışım kelepçeli kalıba boşaltılır ve 170 dereceli fırında 30 dakika kadar pişirilir ve fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır.
Krema için olan malzemeler bir tencerede karıştırılarak pişirilir ve soğumaya bırakılır.
1 su bardağı süt ile 2 poşet krem şanti çırpılır ve bir kenara alınır.
Soğumuş olan pandispanya eninden 3 parçaya kesilir, ilk parça süt ile ıslatılır ve üzerine kakaolu kremadan sürülüp suyu süzülmüş olan vişneler üzerine dizilir ve krem şanti sürülür. 2. Kat kek üzerine yerleştirilir ve ıslatılıp kakaolu kremanın kalan yarısı sürülüp vişneler üzerine yerleştirir ve krem şantiden sürülüp 3. kek de yerleştirilip ıslatılır. Kalan 2 poşet krem şanti 1 su bardağı süt ile çırpılır ve pastanın üzeri sıvanır. Çikolatalar rendelenir ve krem şantinin üzeri ve yanları çikolata ile kaplanır. En üstüne ayrılan şantiden süs yapılır ve buzdolabında en az 3-4 saat kadar bekletilip servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: