400 gr kadayıf
3 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
İçi için:
200 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz
Yapılışı: Yumurta, süt ve sıvı yağ çırpılıp kenara alınır.
Yağlanmış teflon veya döküm tavaya kadayıfın yarısı düzgünce yerleştirilir.
Ortasına peynir ve maydanoz karışımı yayılır. Diğer kalan kadayıflar için
üzerine yerleştirilir. Hazırlanan yumurtalı karışım tavadaki böreğin üzerine
hiç kuru yer kalmayacak şekilde yayılır. Kısık ateşte börek çevrilerek
pişirilir. Pişen böreğin üzerine bir tabak kapatılarak ters çevrilir ve o
tarafı da ocakta çevrilerek pişirilir. Daha sonra börek servis tabağına alınır
ve dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder