Malzemeler:
4 tane tavuk
budu
2 tane
portakal
2 yemek
kaşığı soya sosu
6-7 diş
sarımsak
10 tane
arpacık soğan veya 1 tane bütün soğan
1 tutam
kereviz sapı
2 yemek
kaşığı krema
Tuz,
karabiber
1 limon
kabuğu rendesi
Yarım limon
suyu
1 yemek
kaşığı bal (istenirse)
Yapılışı:
Tavuk
butları tuz ve karabiberle ovulur, kızgın bir tencerede önce derili tarafı
sonra arka tarafı kızartılır. Tavuklar tencereye dizilir aralarına arpacık
soğanlar, sarımsaklar, kabukları soyulup doğranmış olan portakallar ve kereviz
sapı eklenir ve kısık ateşte tavuklar yumuşayana kadar 1 saat kadar pişirilir. Pişen
tavuklar fırın tepsisine dizilir tenceredeki kalan sos süzülür ve içerisine 2
yemek kaşığı krema eklenir ve yoğunlaşıncaya kadar kaynatılır. Bu esnada
istenirse bal eklenir ve tepsideki tavukların üzerine gezdirilip 200⁰ fırında 15 dakika kadar tutulup servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder