6 Şubat 2018 Salı

PORTAKAL SOSLU TAVUK

Malzemeler:
4 tane tavuk budu
2 tane portakal
2 yemek kaşığı soya sosu
6-7 diş sarımsak
10 tane arpacık soğan veya 1 tane bütün soğan
1 tutam kereviz sapı
2 yemek kaşığı krema
Tuz, karabiber
1 limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı bal (istenirse)
Yapılışı: Tavuk butları tuz ve karabiberle ovulur, kızgın bir tencerede önce derili tarafı sonra arka tarafı kızartılır. Tavuklar tencereye dizilir aralarına arpacık soğanlar, sarımsaklar, kabukları soyulup doğranmış olan portakallar ve kereviz sapı eklenir ve kısık ateşte tavuklar yumuşayana kadar 1 saat kadar pişirilir. Pişen tavuklar fırın tepsisine dizilir tenceredeki kalan sos süzülür ve içerisine 2 yemek kaşığı krema eklenir ve yoğunlaşıncaya kadar kaynatılır. Bu esnada istenirse bal eklenir ve tepsideki tavukların üzerine gezdirilip 200⁰ fırında 15 dakika kadar tutulup servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: