23 Şubat 2018 Cuma

NUGGET


Malzemeler:
500 gr tavuk fileto (başparmak şeklinde doğranmış)
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı limon suyu
1.pane harcı:
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
½  çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızıbiber, kekik, zerdeçal, çeşni (istenirse)
2.pane harcı:
2 tane yumurta
2 yemek kaşığı krema
3. pane harcı:
1 su bardağı galeta unu
Yarım su bardağı mısır gevreği
Yapılışı: Tavuk etlerinin her tarafı tuzlanır. 1 su bardağı süt ılıtılır ve içerisine limon suyu sıkılır, süt hafifçe kesildiği zaman tavuk etleri ilave edilip 1 gece veya en az 1 saat buzdolabında bekletilir.
3 pane harcı ayrı ayrı tabaklara konulur, sütün içerisindeki tavuklar süzdürülür. Tavuk etleri önce 1. Pane harcına bulanır sonra yumurtalı karışıma bulanır, en son da galeta unlu karışıma bulanıp kızdırılmış bol sıvı yağında her tarafı kızarana kadar pişirilir. Makarna, patates kızartması veya salata ile servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: