Malzemeler:
500 gr tavuk
fileto (başparmak şeklinde doğranmış)
1 su bardağı
süt
2 yemek
kaşığı limon suyu
1.pane
harcı:
3 yemek
kaşığı un
2 yemek
kaşığı nişasta
½ çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızıbiber,
kekik, zerdeçal, çeşni (istenirse)
2.pane
harcı:
2 tane
yumurta
2 yemek
kaşığı krema
3.
pane harcı:
1 su bardağı
galeta unu
Yarım su
bardağı mısır gevreği
Yapılışı:
Tavuk
etlerinin her tarafı tuzlanır. 1 su bardağı süt ılıtılır ve içerisine limon
suyu sıkılır, süt hafifçe kesildiği zaman tavuk etleri ilave edilip 1 gece veya
en az 1 saat buzdolabında bekletilir.
3 pane harcı
ayrı ayrı tabaklara konulur, sütün içerisindeki tavuklar süzdürülür. Tavuk etleri
önce 1. Pane harcına bulanır sonra yumurtalı karışıma bulanır, en son da galeta
unlu karışıma bulanıp kızdırılmış bol sıvı yağında her tarafı kızarana kadar
pişirilir. Makarna, patates kızartması veya salata ile servis yapılır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder