23 Şubat 2018 Cuma

SİHİRLİ PASTA


Malzemeler:
125 gr tereyağı (eritilip soğmuş)
500 ml süt
150 gr pudra şekeri
4 tane yumurta
1 yemek kaşığı su
115 gr un
1 paket vanilya

Üzeri için:
Pudra şekeri

Yapılışı: Ön hazırlık olarak fırın 160⁰ de ayarlanır, 20 x2 0 cm çapında kalıp yağlanır.
Yumurta akları ve sarıları ayrılır. Yumurtanın akları 1 fiske tuz ile beyazlaşana kadar çırpılır, çırpılan kap ters çevrildiğinde yumurta akları düşmemeli. Yumurta sarıları ayrı bir yerde pudra şekeri ile rengi açılana kadar çırpılır, içerisine eritilmiş olan yağ, 1 yemek kaşığı su eklenir ve çırpılır.  Karışıma un azar azar eklenip çırpmaya devam edilir, süt ve vanilya eklenir çırpılır. Yumurta aklanı azar azar eklenir ve akları söndürmeden elle karıştırılır. Yağlanmış fırın kabına karışım boşaltılır ve 40 ila 60 dakika arası üzeri kızarana kadar pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri elenir ve servis yapılır.





Hiç yorum yok: