Malzemeler:
125 gr tereyağı
(eritilip soğmuş)
500 ml süt
150 gr pudra
şekeri
4 tane yumurta
1 yemek kaşığı
su
115 gr un
1 paket vanilya
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı: Ön hazırlık olarak fırın 160⁰ de ayarlanır, 20 x2 0 cm çapında kalıp yağlanır.
Yumurta akları
ve sarıları ayrılır. Yumurtanın akları 1 fiske tuz ile beyazlaşana kadar
çırpılır, çırpılan kap ters çevrildiğinde yumurta akları düşmemeli. Yumurta
sarıları ayrı bir yerde pudra şekeri ile rengi açılana kadar çırpılır,
içerisine eritilmiş olan yağ, 1 yemek kaşığı su eklenir ve çırpılır. Karışıma un azar azar eklenip çırpmaya devam
edilir, süt ve vanilya eklenir çırpılır. Yumurta aklanı azar azar eklenir ve
akları söndürmeden elle karıştırılır. Yağlanmış fırın kabına karışım boşaltılır
ve 40 ila 60 dakika arası üzeri kızarana kadar pişirilir. Soğuyunca üzerine
pudra şekeri elenir ve servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder