4 Haziran 2017 Pazar

MENGEN PİLAVI


Malzemeler:
500 gr kuzu kol sotelik et
2 tane soğan
2 tane olgun domates
1 tane kırmızı biber
1 kavanoz mantar
3 su bardağı pirinç
1 tutam dereotu
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Üzeri için:
Yarım su bardağı ceviz içi
Yapılışı: Pirinçlerin üzerine 1 yemek kaşığı tuz konulup üzerine kaynamış su eklenerek 1 saat kadar ıslatılır.
Soğanlar yemeklik olarak küçük doğranır az zeytinyağında kavrulur, üzerine etler eklenir ve sotelemeye devam edilir. Etin üzerini aşacak kadar kaynamış su ilave edilir ve eteler yumuşayana kadar pişirilir. Etlere eklediğimiz su çekince küçük doğranmış kırmızıbiber ve küçük doğranmış mantarlar eklenir ve biraz sotelenir. Küp doğranmış domatesler ilave edilir, baharatlar eklenir ve domatesler yumuşayana kadar pişirilir. Pirinçler bol su ile yıkanır ve süzgece alınır. Daha sonra pirinçler de karışıma eklenir ve üzerine ölçülü suyu ilave edilip önce harlı ateşte sonra da kısık ateşte pilav pişirilir ve demlenmeye bırakılır. Servis aşamasında dereotu ve cevizler üzerine serpiştirilir. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: