500 gr kuzu kol
sotelik et
2 tane soğan
2 tane olgun
domates
1 tane kırmızı
biber
1 kavanoz
mantar
3 su bardağı
pirinç
1 tutam dereotu
Tuz, karabiber,
pul biber, kekik
Üzeri
için:
Yarım su
bardağı ceviz içi
Yapılışı:
Pirinçlerin
üzerine 1 yemek kaşığı tuz konulup üzerine kaynamış su eklenerek 1 saat kadar
ıslatılır.
Soğanlar
yemeklik olarak küçük doğranır az zeytinyağında kavrulur, üzerine etler eklenir
ve sotelemeye devam edilir. Etin üzerini aşacak kadar kaynamış su ilave edilir
ve eteler yumuşayana kadar pişirilir. Etlere eklediğimiz su çekince küçük
doğranmış kırmızıbiber ve küçük doğranmış mantarlar eklenir ve biraz sotelenir.
Küp doğranmış domatesler ilave edilir, baharatlar eklenir ve domatesler
yumuşayana kadar pişirilir. Pirinçler bol su ile yıkanır ve süzgece alınır.
Daha sonra pirinçler de karışıma eklenir ve üzerine ölçülü suyu ilave edilip
önce harlı ateşte sonra da kısık ateşte pilav pişirilir ve demlenmeye bırakılır.
Servis aşamasında dereotu ve cevizler üzerine serpiştirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder