10 Haziran 2017 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI FASULYE

 Malzemeler:
1 kg fasulye
2 tane kuru soğan
2 tane olgun domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı


Yapılışı: Fasulyeler yıkanır ve ince şekilde dilimlenir. Domateslerin kabukları soyulup yemeklik olarak doğranır, soğanlarda yemeklik olarak doranır ve hazırlanır. Tencerenin altına 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı konulur, soğandan 1 avuç kadar tencerenin alt kısmına yayılır onun üzerine fasulyenin birazı yayılır onun üzerine de domateslerden yayılır ve tekrardan soğan onun üzerine fasulye ve domates sırasıyla dizilir En üst kısma kalan domates yayılır ve onun üzerine kalan zeytinyağı gezdirilir. Tuz ve şeker de eklenir ve 1 çay bardağı su konulup önce harlı ateşte 2 dakika kadar sonra da ateşi kısarak 30- 35 dakika kadar pişirilir. Ara sıra pişip pişmediği kontrol edilir, bu arada suyu az gelirse kaynamış su eklenebilir. Tencerede soğutulduktan sonra servis tabağına alınır ve soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: