1 kg fasulye
2 tane kuru
soğan
2 tane olgun
domates
1 tatlı kaşığı
tuz
1 tatlı kaşığı
şeker
1 çay bardağı
su
Yarım çay
bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Fasulyeler
yıkanır ve ince şekilde dilimlenir. Domateslerin kabukları soyulup yemeklik
olarak doğranır, soğanlarda yemeklik olarak doranır ve hazırlanır. Tencerenin
altına 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı konulur, soğandan 1 avuç kadar
tencerenin alt kısmına yayılır onun üzerine fasulyenin birazı yayılır onun
üzerine de domateslerden yayılır ve tekrardan soğan onun üzerine fasulye ve
domates sırasıyla dizilir En üst kısma kalan domates yayılır ve onun üzerine
kalan zeytinyağı gezdirilir. Tuz ve şeker de eklenir ve 1 çay bardağı su
konulup önce harlı ateşte 2 dakika kadar sonra da ateşi kısarak 30- 35 dakika kadar
pişirilir. Ara sıra pişip pişmediği kontrol edilir, bu arada suyu az gelirse
kaynamış su eklenebilir. Tencerede soğutulduktan sonra servis tabağına alınır ve
soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder