Malzemeler:
6-7 tane
patates
2 tane
havuç
1 kutu
mısır konservesi
8 tane
kornişon turşu
1 tane kırmızıbiber
1 tutam
dereotu
1 tutam
maydanoz
Yarım limon
suyu
3-4
yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,
karabiber, pul biber
Sosu için:
1 su
bardağı yoğurt
1 diş
sarımsak
Tuz
Yapılışı: Havuç haşlanır ve
küp şeklinde doğranır. Patatesler haşlanır ve ezilir. Daha sonra diğer tüm
malzemeler geniş bir kapta karıştırılır silikon kek kalıbına bastırılarak yerleştirilip
streç filmle kapatılarak buzdolabında 1-2 saat bekletilir. Buzdolabından
çıkarılan salata servis tabağına ters çevrilir ve üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder