18 Haziran 2017 Pazar

RAMAZAN PİDESİ


Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket kuru maya (10 gr)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı kepekli un
2 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Çörek otu
Susam
Yapılışı: Ilıtılmış süt ve suya maya ve şeker eklenip karıştırılır ve maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşakça bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda 45 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur 2 tane bezeye ayrılır ve unlu tezgâh üzerinde biraz elle açılıp yağlı kâğıt üzerine kepekli un serpiştirilir ve açılan hamur yağlı kâğıt üzerine düzgünce yerleştirilir. Diğer bezeye d e aynı işlem yapılır ve üzeri temiz bir örtü ile kapatılıp 20 dakika kadar daha bekletilir. Daha sonra kabaran hamuru üzerine parmaklarınızla 2 parmak içerden yuvarlak şekilde etrafına bastırılır ve orta kısmına da baklava şeklinde parmaklarınızla bastırılır. Yumurta sarısına 2 yemek kaşığı süt ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulup çırpılır ve pidelerin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: