Malzemeler:
5 tane enginar
1 tane kuru
soğan
Yarım tavukgöğsü
Tuz, karabiber
Beşamel
sos için:
1 yemek kaşığı
un
1 yemek kaşağı
zeytinyağı
1 su bardağı
süt tuz, karabiber
Üzeri
için:
2 yemek kaşığı
kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
Soğan yemeklik
olarak küçük bir şekilde doğranır, tavuk göğsü de çok küçük doğranır. Tencereye
soğan alınır ve üzerine zeytinyağı eklenip kavrulur, içerisine tavuk eti de
eklenip kavurmaya devam edilir. Baharatları eklenir ve tencerenin tabanına
karışım düzgün bir şeklide yayılır. Üzerine limonlu suda bekletilen enginarlar dizilir ve
1 su bardağı kadar su konularak önce harlı ateşte kaynayana kadar sonrada biraz
kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Pişen enginarlar fırına
dayanaklı borcama çukur kısımları üste gelecek şekilde yerleştirilir ve
ortalarına tavuklu karışım paylaştırılır. Beşamel sos için 1 yemek kaşığı un 1
yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrulur ve içerine sürekli karıştırılarak 1 su
bardağı süt eklenir ve kıvam alınca baharatları eklenip ocaktan alınır.
Enginarların üzerine hazırlanan beşamel sos tavukların her tarafına gelecek
şekilde yayılır ve onun üzerine de kaşar peyniri rendesi konulup 180⁰’de
kaşarlar kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder