28 Mayıs 2017 Pazar

SU BÖREĞİ TADINDA KOLAY BÖREK


Malzemeler:
5 tane yufka
Sosu için:
5 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
İçi için:
250 gr yağsız beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yapılışı: Yumurtanın 1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılır ve kalan sos malzemesi çırpılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yufkanın biri kenarlarından sarkacak şekilde yelleştirilir ve üzerine sos malzemesinden yayılır. Daha sonra diğer 2 yufka da aralarına sos sürülerek tepsiye yerleştirilir ve 3. Yufkanın üzerine iç malzemesi yayılır. Kalan 2 yufkada aynı şekilde tepsiye yerleştirilir ve tepsinin kenarından sarkan yufka üzerine kapatılır. Sos malzemesinden az artırılır ve ayrılan yumurta sarısı sosa eklenip çırpılır ve böreğin üzerine sürülür. 180⁰ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: