Malzemeler:
3 tane yumurta
75 gr (4 yemek
kaşığı) şeker
2 su bardağı
süt
2 poşet krem
şanti (1 kutu)
2 tatlı kaşığı neskafe
100 gr pötibör
bisküvi
Yapılışı: Yumurtalar şekerle birlikte köpürene kadar çırpılır. 1,5 su bardağı süt ile
krem şanti çırpılır, kalan yarım bardak süt ile neskafe karıştırılır. Hazırlanan
bu 3 karışım aynı kaba alınır ve hepsi birlikte çırpılır. İçerisine ufalanmış
bisküviler de eklenip hepsi birlikte karıştırılır. Streçle kaplanan kalıba veya
silikon kalıplara karışım boşaltılır ve derin dondurucuda 1 gece bekletilir.
Daha sonra ters çevrilip servis tabağına alınır ve üzerine istenirse çikolata
rendelenir ve meyve ile servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder