Malzemeler:
500 gr orta
yağlı kıyma
1 tane kuru
soğan
1 çay bardağı
galeta unu
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı
tuz
Karabiber,
pulbiber, kimyon
4 tane orta boy
patates
1 yemek kaşığı
domates salçası
Zeytinyağı
Yapılışı:
Soğan rendenin
iri tarafı ile rendelenir kıyma, galeta unu, baharatlar ve yumurta geniş bir kâseye
alınıp yoğrulur. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirilir. Limondan küçük
parçalar koparılır ve avuç içerisinde yuvarlanıp bir tabak içerisine alınır.
Patatesler elma dilimi gibi doğranır ve zeytinyağı, tuz ve pul biberle harmanlanıp
yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yayılır. 180⁰ fırında patatesler 45 dakika
pişirilir. Daha sonra köfteler patateslerin üzerine dizilir ve 15 dakika da
köftelerle birlikte pişirilir. 1 yemek kaşığı salça 2 su bardağı kaynamış su
ile karıştırılır ve köftelerin üzerine salçalı su gezdirilerek dökülür ve bu
şekilde 10 dakika daha pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder