18 Haziran 2017 Pazar

PATATESLİ KÖFTE

Malzemeler:
500 gr orta yağlı kıyma
1 tane kuru soğan
1 çay bardağı galeta unu
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber, pulbiber, kimyon
4 tane orta boy patates
1 yemek kaşığı domates salçası
Zeytinyağı

Yapılışı: Soğan rendenin iri tarafı ile rendelenir kıyma, galeta unu, baharatlar ve yumurta geniş bir kâseye alınıp yoğrulur. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirilir. Limondan küçük parçalar koparılır ve avuç içerisinde yuvarlanıp bir tabak içerisine alınır. Patatesler elma dilimi gibi doğranır ve zeytinyağı, tuz ve pul biberle harmanlanıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yayılır. 180⁰ fırında patatesler 45 dakika pişirilir. Daha sonra köfteler patateslerin üzerine dizilir ve 15 dakika da köftelerle birlikte pişirilir. 1 yemek kaşığı salça 2 su bardağı kaynamış su ile karıştırılır ve köftelerin üzerine salçalı su gezdirilerek dökülür ve bu şekilde 10 dakika daha pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: