10 Haziran 2017 Cumartesi

SARIMSAKLI EKMEK


Malzemeler:
1,5 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 paket kuru maya (10 gr)
1 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Arası için:
2 diş sarımsak
100 gr tereyağı (yumuşak)
1 tutam maydanoz istenirse
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber



Yapılışı: Ilıtılmış su ve süte şeker ve maya eklenip karıştırılır ve maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur yapılır. Hamur bekletilmeden 2 tane bezeye ayrılır. Bezelerden biri 5 mm olacak şekilde açılır. Tereyağına pul biber, kekik ve ezilmiş sarımsak eklenip hepsi güzelce karıştırılır ve açılan bezeye tereyağlı karışımın yarısı her tarafına sürülür ve hamur rulo şeklinde sarılır ve ortadan 2’ye kesilir. Kesilen iki parça hamur katlı kısımlar üste gelecek şekilde birbirine dolanır ve uç kısımları birleştirilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Diğer beze de aynı işlem yapılır. Ilık bir ortamda 35-40 dakika kadar bekletilir. Daha sonra 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: