Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 paket kuru maya (10
gr)
1 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
5 su bardağı + 1
yemek kaşığı un
Arası için:
2 diş sarımsak
100 gr tereyağı
(yumuşak)
1 tutam maydanoz
istenirse
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul
biber
Yapılışı: Ilıtılmış su ve süte şeker ve maya eklenip
karıştırılır ve maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler
eklenerek yumuşak bir hamur yapılır. Hamur bekletilmeden 2 tane bezeye ayrılır.
Bezelerden biri 5 mm olacak şekilde açılır. Tereyağına pul biber, kekik ve
ezilmiş sarımsak eklenip hepsi güzelce karıştırılır ve açılan bezeye tereyağlı
karışımın yarısı her tarafına sürülür ve hamur rulo şeklinde sarılır ve ortadan
2’ye kesilir. Kesilen iki parça hamur katlı kısımlar üste gelecek şekilde
birbirine dolanır ve uç kısımları birleştirilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.
Diğer beze de aynı işlem yapılır. Ilık bir ortamda 35-40 dakika kadar
bekletilir. Daha sonra 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder