13 Haziran 2017 Salı

PANCARLI ŞEHRİYE SALATASI



Malzemeler:
Yarım paket arpa veya yıldız şehriye
1 küçük kavanoz pancar turşusu
1 kutu mısır konservesi
2 tane havuç
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
Sosu için:
Zeytinyağı
Limon
Tuz, pul biber
Yapılışı: Şehriyeler haşlanır ve süzülür. Pancar turşusu küçük küçük doğranır ve şehriyelerle birlikte karıştırılarak şehriyelerin pembe renk alması sağlanır. Daha sonra üzerine havuç rendelenir, mısır konservesi eklenir, maydanoz ve dereotu ince kıyılarak eklenir. Damak tadına göre sos malzemesi karıştırılır ve salataya eklenip hepsi birlikte karıştırılıp servis tabağına boşaltılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: