2 su
bardağı kırmızı mercimek
3 su
bardağı ince bulgur
2 çorba
kaşığı toz kişniş
6 tane
yumurta
3 tane kuru
soğan
Yarım demet
maydanoz
Yarım demet
soğan
1,5 su
bardağı zeytinyağı
50 gr
tereyağı
5 çorba
kaşığı domates salçası
Tuz, pul
biber
1 demet
kıvırcık
Yapılışı: Mercimekler üzerini
aşacak kadar su ve tuz ilavesi ile
haşlanır. Yemeklik doğranmış kuru soğanlar 1 su bardağı sıvı yağda kavrulur ve
salça eklenip biraz daha kavrulup kenara alınır. Bulgurlar geniş bir kaba
alınır ve üzerine haşlanmış olan mercimekler eklenir ve karıştırılıp ılımaya
bırakılır. Ilıyınca salçalı karışım eklenip tuzu kontrol edilerek yoğrulur.
İnce kıyılmış olan maydanoz ve yeşil soğanda eklenir. Kalan yarım su bardağı
sıvı yağ ve tereyağı tavaya alınır içerisine çırpılmış olan yumurtalar eklenir
ve pişirilir. Daha sonra bulgurlu karışıma eklenir ve çok ezmeden karıştırılır.
Sıkılarak köfteler yapılır ve yıkanmış olan kıvırcıkların üzerine dizilerek
servis yapılır. .Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder