23 Mayıs 2016 Pazartesi

YUMURTALI BELLO (Mardin mutfağı)


Malzemeler:
2 su bardağı kırmızı mercimek
3 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı toz kişniş
6 tane yumurta
3 tane kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet soğan
1,5 su bardağı zeytinyağı
50 gr tereyağı
5 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, pul biber
1 demet kıvırcık

Yapılışı: Mercimekler üzerini aşacak kadar su ve tuz  ilavesi ile haşlanır. Yemeklik doğranmış kuru soğanlar 1 su bardağı sıvı yağda kavrulur ve salça eklenip biraz daha kavrulup kenara alınır. Bulgurlar geniş bir kaba alınır ve üzerine haşlanmış olan mercimekler eklenir ve karıştırılıp ılımaya bırakılır. Ilıyınca salçalı karışım eklenip tuzu kontrol edilerek yoğrulur. İnce kıyılmış olan maydanoz ve yeşil soğanda eklenir. Kalan yarım su bardağı sıvı yağ ve tereyağı tavaya alınır içerisine çırpılmış olan yumurtalar eklenir ve pişirilir. Daha sonra bulgurlu karışıma eklenir ve çok ezmeden karıştırılır. Sıkılarak köfteler yapılır ve yıkanmış olan kıvırcıkların üzerine dizilerek servis yapılır. .Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: