28 Mayıs 2016 Cumartesi

EV PİZZASI


Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 paket instant( kuru )maya
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçi için:
Sucuk
Mantar
Kaşar rendesi
2 tane yeşilbiber
1 tane domates

Sosu için:
1 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Kırmızıbiber
Karabiber
Kekik

Üzeri için: Kaşar rendesi

Yapılışı: Ilıtılmış süt, şeker ve maya karıştırılarak ılık bir ortamda maya çatlayana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler katılarak yumuşak bir hamur yapılır, mayalandırılır. Margarinle yağlanmış tepsiye hamur yerleştirilir. Üzerine sosu için gerekli olan malzemeler karıştırılarak, dökülür. Küçük doğranmış iç malzemeleri üzerine yayılır. Soğuk fırında 180⁰’ de pişirilir. Pişmesine yakın üzerine kaşar rendesi serpilir ve kaşar eriyince sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.  



Hiç yorum yok: